Lasten pelejä on varmaan tuhansia erilaisia. Meillä löytyy lastenhuoneen hyllyltä aika paljonkin pelejä, ja huomasin, että osa on siellä vain pölyyntymässä... Varsinkin pienten lasten kanssa tarvitaan aikuinen mukaan pelaamaan, joten itsestähän tämä on kiinni .

Pelatessa toteutuu yhdessäoleminen ja -tekeminen. Pelaaminen kehittää lapsen keskittymiskykyä ja sovittujen sääntöjen noudattamista.  Samalla opitaan vuoron odottamista, onnistumisia sekä pettymyksiä. Pelistä riippuen, samalla saadaan harjoitettua monia muitakin taitoja.

HAASTE: Pelatkaa lastenne kanssa ikä- ja kehitystasolle sopivia pelejä ja nauttikaa yhdessäolosta =) Mielelläni lukisin mukavista pelihetkistänne, ja samalla voisi esitellä lyhyesti pelatun pelin. Tiedä, vaikka moni saisi tästä ideoita pukinkonttiin :)

Itse ajattelin tällä viikolla pelata joka päivä jotain peliä poikien kanssa (2v ja 4v). Tänään valitsimme muistipelin. Perinteiset säännöt, mutta ei ihan perinteinen kuvakorttipeli kuitenkaan.

little tikes: FARM 3-D MEMORY MATCH-UP

Tässä muistipelissä on suloisia pikkueläimiä. Eläimet ovat kahdesta osasta, eli ala- ja yläosa. Puoliksi siis keskeltä :) Parin löytää siis, kun löytää eläimen molemmat osat.

Peliohje: Aluksi kaikki eläimen puolikkaat (kauheelta kuulostaa) asetetaan kukin keltaisen kupin alle ja kupit sekoitetaan hyvin. Yksi lapsista nostaa kaksi kuppia yrittäen löytää yhteenkuuluvat eläimen puolikkaat. Jos osat eivät kuulu samalle eläimelle, laitetaan kupit takaisin niiden päälle. Sitten on seuraavan pelaajan vuoro. Jos pelaaja löytää kokonaisen eläimen, saa hän niistä parin ja saa jatkaa nostamista. Se, jolla on kuppien loputtua eniten pareja, voittaa.

Me pelattiin tänään kolme peliä peräkkäin. Väinö voitti yhden, ja Vilppu kaksi. Ja mä ihan oikeesti yritin muistaa, missä mikäkin on... Uskomatonta tuo pienen ihmisen näkömuisti :) Väinö ei millään malttanu olla sanomatta, missä jonkun pari on, siis toisen vuorolla. Oli kiva pelata, ihanaa oli nähdä Vilpun ja Väinön innostus ja onnistuminen.

Nyt äidit ja isit pelailemaan lasten kanssa !