UNO junior

Hieman taktikoiden aloin pelaamaan tätä peliä...viimeksi kun pelattiin niin minä voitin, ja MOLEMMAT POJAT ALKOI IHAN OIKEESTI  ITKEÄ ... mua lähinnä tilanne nauratti, mutta pikkumiehet oli kertakaikkiaan niin pettyneitä tappioonsa :(

Kuinkas sitten kävikään..........Tänään:  Mulla ja Vilpulla oli vuorotellen UNO eli yksi kortti jäljellä, ja loppujen lopuksi minä sitten voitin (ei voinu taktikoida, koska pöydässä oli kortii, jonka pystyin laittamaan...). Mutta ei täällä tänään onneks sit kyyneleitä tämän takia vuodatettu.

Uno juniorissa on kaksi vaikeustasoa. Me pelasimme seuraavilla säännöillä: kullekin pelaajalle laitetaan eteen pöydälle 5 korttia. Loppupakka asetetaan nosto-pakaksi, ja sen ylin kortti käännetään esiin ns. poisto-pakaksi. Vuorotellen laitetaan mahdollisuuksien mukaan kortti/kortteja poistopakkaan. Jos ei pysty laittamaan, niin sitten nostetaan yksi kortti nostopakasta, ja sen saa asettaa poistopakkaan, jos sattuu saamaan sellaisen kortin, että se siihen käy.  Voittaja on se, jolta kortit loppuvat ensimmäisenä.

Nostopakkaan laitetaan kortteja seuraavasti: sama väri kuin poistopakan kortissa, tai sama numero/sama eläimen kuva. Jos siis poistopakan päällimmäinen kortti on punainen tiikeri (nro 7), pelaajan on laitettava pakkaan joko punainen kortti tai minkä tahansa värinen tiikeri (nro 7). Mukava on myös värinvaihtokortteja, joilla pelaaja voi valita haluamansa värin. Löytyy myös "nosta 1 tai 2 -korttia", jolloin seuraava pelaaja joutuu vuorollaan nostamaan kortin osoittaman määrän kortteja. Ohituskortilla puolestaan hyppätään vuorossa seuraavan pelaajan yli.

Kun pelaajalla on pöydässä yksi kortti jäljellä, on muistettava sanoa UNO. Unohtaessaan tämän, joutuu pelaaja nostaa 2 "sakkokorttia" pakasta. Kannattaa siis olla tarkkana =)

Löytyykös tätä hauskaa lasten peliä muilta?