Onko lokakuussa syksy vai talvi, jos maa on valkoinen?

Jotenkin mun mielestä talvi on sitten, kun on lunta maassa. Mutta ei kai se ihan niin ole... Täällä ei ole lunta tullut kuin ihan hento kerros...alempana kuvista havaittavissa :) Kesä tuntui loppuvan syyskuun puolessa välissä, ja nyt on ainakin lumisissa paikoissa varmaan ajatus, että talvi on tullut... eli onko syksy ehkä vaan vajaa kuukauden mittainen? Niin, ja toisaalta, talvihan voi myös olla lumeton...

Tällaisia on pohdittu viikon loppupuolella. Torstaina oli syystalkoot, ja lauantaina jo tehtiin lumienkeleitä...eli nytkö vuodenaika siis vaihtui täällä Länsi-Suomessa?

Takapihallamme on pensasaita, Mustamarja-aroniaa. Siitä meille paappa tekee hyytelöä, todella hyvää :)

 

Sitä ennen tietty marjat täytyy kerätä; tässä alempana Vilpun kanssa kerätyt marjat paapan luo lähdössä.

Tässä Vilppu on ahkera apulainen syystalkoissa... lehtiä riitti. Harmi, että oli niin pimeää...ainakin asussa näyttäis olevan hyvät heijastimet.

Vaihtelun vuoksi päätimme lauantaina lähteä ulkoilemaan sellaiseen puistoon, jossa ei aiemmin olla käyty. Tämä paloauto oli ihan huippu leikkipaikka... auton takaosaa/lavaa en viitiny kuvata, kun siellä oli paljon tuntemattomia lapsia, mutta takana oli mm. laskumäki :) jihuuuuuuuu!

Ja sit vielä omassa pihassa "lumi"enkeleitä... Väinö kattoi aamulla ulos ja huusi "Jippii, nyt mennään hiihtämään"... mutta ihan ei vielä suksia otettu käyttöön :) Toivottavasti huomenna olis jo kunnolla valkoista.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, oli sitten syksyinen tai talvinen ympäristö =)