Viikonloppuna ehdittiin touhuta vaikka mitä

Isommalla pojalla oli muskarijuhla, ihanasti esiintyi . Ulkoilua, jouluaskartelua, piparinleivontaa, tontun yllätyksiä, mummien kahvitusta... Peuhapainia, Suomenlipun tekoa, pihasählyä, joululauluja... ja oikeesti paljon muutakin mukavaa :) Tässä joitain aikaansaannoksia :

Viplun ja Väinön askartelemat tontut - nuo mustapohjaiset... ite tein sit punaisen, että saadaan hieman väriä. Kuvassa myös muutama lumihiutaleista, joita leikkaamalla tehtiin. Ne vois tietty olla kivan näkösiä ikkunallakin. Nyt laitoin ne tuohon eteisen valkoisella seinällä olevaan telineeseen, johon ois tarkoitus jokajouluiseen tapaan laittaa saadut joulukortit :) Niitä on siitä kiva ja helppo kattella tullessa ja mennessä :)

Tässä sitten kartiotontut, molemmat pojat askarteli innolla :) Pöydällä kynttilä tuomassa joulun tunnelmaa, risupallojen seassa...

Tässä meidän kynttelikkö, keittiön ikkunan välikössä. Tykkään tosi yksinkertaisista jutuista, eli tässäkään ei mitään koukeroita ja räiskyviä värejä ole.

Tässä pojat ylpeinä omatekoisten lippujen kanssa :)

Nämä piparit täytyy esitellä. Ettei aina perinteisiä "sydän - tähti - kuusi" -muoteista valmistettuja, vaan tässä kokeiltiin Tupperikutsuilta tilaamaani pipari"kaulinta" vai miksiköhän sitä vois kutsua... Ajattelin ihan sitäkin, että sillä kun teke, niin ei tarvi taikinaan koskea. Ja tuo nuorimmainenhan meillä on niin kovin allerginen, mm. vehnälle. Noista tuli ihan kivoja eläimiä, silmät koristeltiin sokerikuorrutuksella.

Tässä kuvassa näkyy jotenkuten tuo Tupperin piparimuotti-rulla.. siihen kuuluu kaksi muutakin "päätä" ...vaihdetaan varteen ihan niin kuin teippirulla =) Sitä siis vaan työnnetään taikinan päästä päähän ja eläimet muodostuu vieri viereen. Helppoa :)

Tässä Vilppu ja Väinö koristelee leipomiaan pipareita :)

Tontullekin vietiin piparimaistiaisia terassille...ja toivelista joulupukille vietäväksi. Ja kyllä se tonttu ihan oikeesti kävi :) oli syönyt piparitkin. Ja mikä parasta...pojille oli jätetty yllätyspussit terassille odottamaan :)

Voi että kun pystyis vielä itekin uskomaan tonttuihin =)

Mukavaa joulunodotusta kaikille!