Molemmat pojat moni-allergisia, ihan vauvasta alkaen L

Vilpulla ruoka-aineallergiat saatiin unohtaa pojan ollessa reilu 2-vuotias. Kontrollitkin lopetettiin 3-vuotiaana, kun kaikki oli hyvin ja kasvukin saavutti omat käyrät. 

 

Nyt sitten 4-vuotiaana on taas ilmennyt oireilua, oikeastaan monenlaista… Kesällä ja syksyllä seurasin kyläpaikoissa tulleita oireita (nenä vuotaa, silmät kutisee, turpoaa…) ja kyllä se kissa-allergiaksi vahvistui. Lastenlääkäriltä saatiin Ataraxin tilalle ”ei-väsyttävää” lääkettä, hyvä niin.

 

Toinen ilmestynyt oireilu oli sitten suun ympärys, mikä oli ihan kamalan näköinen loppusyksystä ja paheni tietty, kun Vilppu hampaillaan hinkkasi sitä lisää. Lääkäri epäili kontaktiallergiaa, ja sitähän se taisi ollakin. Jätettiin pois ruokavaliosta tomaatti, porkkana, omena ja pähkinä ja nyt on ihan ehjä suunympärys. Vähän on nyt kokeiltu tomaattia/ketsuppia, saas nähdä reagoiko…

 

Ja eipäs nämä vielä tähän jääneet, vaan vatsakipua kun Vilppu valitti pitkän ajan ruokailun yhteydessä ja vatsa toimikin aika ”reippaasti”, niin aloitettiin laktoositon ruokavalio. Ja sillä sitä vatsakivusta päästiin J On kyl heti kipeä, jos saa laktoosia enemmän kuin esimerkiksi yhdessä leivässä.

 

Väinöllä puolestaan noita ruoka-ainerajoitteita on riittäny ihan tähän päivään saakka (pian täyttää 3v eikä ihan heti kyl oo näkyvissä normaali ruokavalio…) ja eläimistä on tullu oireita, ainakin marsu, koira…

 

Lista sallituista ruoka-aineista ei ole kovin pitkä L . Allergisoivia on ”tietenkin” nämä tyypillisimmät: maito, soija, kotimaiset viljat… ja lisäksi monen monta muutakin.Kananmuna-altistus on parhaillaan menossa, ja positiivista huomata, että taitaa jossain määrin sopia... Pääruualle ei loppuvuodesta ollut vaihtoehtona kuin riisi ja maustamaton kana, mutta nyt on saatu peruna, lohi ja possukin mukaan, jippii =) Quinoasta teen itse leivät.

 

Allergiatesteistä prick ja verikoe ei oo meillä näyttäny mitään. Silleehän se onkin, kun on kyse viiveellä reagoivasta ”potilaasta”. Nämä vuodet on ollu sellaistakin salapoliisityötä, että en kenellekään toivo samaa epätoivoa ja –tietoisuutta… Kun oireita tulee (ihottumaa, oksennusta, ripulia, yöheräämisiä jopa 20krt/yö) niin tarvii miettiä monta päivää taaksepäin… Mikähän mahtaa olla aiheuttaja??? ja jos nyt kokeilisin tuota ruokaa uutena vai jättäiskö jotain pois jne… Siinäpä meille Showta kerrakseen...

 

Ihan huippu-juttu oli sitten viime vuoden puolella, kun saimme suositukset käydä MSAS-analyysissä J Kaarinassa asti käydään ja on kyllä sen arvoista ja suosittelen edelleen muillekin!

 

MSAS = meridian stress assessment system –analyysi tehdään laitteella, joka mittaa sähköimpulsseja, akupisteiden kautta. Laiteella voidaan mitata ihmiskehon häiriötiloja, kartoittaa mineraali- ja vitamiinipuutoksia sekä yliherkkyyksiä ja allergioita + puhdistaa kehoa. Toiminnallista terveyttä mitataan noin 60 akupisteen sähköjohtokyvyllä. Etuna ”testissä” on sen helppous ja kivuttomuus J ei siis tarvita neuloja. Sata ruoka-ainetta puolessa tunnissa, kätevää =)

 

Väinöllä todettiin suoliston, vatsalaukun ym olevan tosi huonossa kunnossa, eikä ihme, kun koko ajan on altistettu ruoka-aineilla, jotka ei sit loppuviimein ollu sopivia. Aloitettiin 3kk kestävä dieetti - tarkoituksena nollata tilanne ja puhdistaa suolisto – ja toisella käynnillä poika oli ihan hyvinvoiva. Jäljellä vielä allergiat, joista ei ehkä koskaan päästä eroon eli maito, vehnä… Varovasti nyt sitten 2 viikon välein kokeillaan uusia makuja :)

 

Näin siis meillä tähän vuoteen… Mielellään lukisin kommentteja aiheesta kiinnostuneilta J